Политика за приватност

Кои сме ние?

Нашата интернет адреса е: http://organskagradina.mk.

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агенти на прелистувачот за да помогнат во откривањето на спам.

Анонимизирана низа создадена од вашата e-mail адреса (исто така наречена хаш) може да биде обезбедена на услугата Gravatar за да видат дали ја користите. Политиката за приватност на Gravatar услугата е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиуми

Ако испраќате слики на веб-страницата, треба да избегнувате да ги поставувате сликите со вклучени податоци за вградени податоци (EXIF GPS). Посетителите на веб-страницата не можат да преземаат и извлекуваат податоци за локација од слики на веб-страницата без претходно одобрение од Органска градина.

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата страница, може да се одлучите да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница во колачиња. Овие се за ваша погодност, така што не мора повторно да ги пополните вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако имате сметка и ако се најавите на оваа страница, ќе поставиме привремено куки за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога го затворате прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и изборот на вашиот екран. Колачињата за најава траат два дена, а опциите за еклипс колачиња траат една година. Ако изберете “Запомни ме”, вашето корисничко име ќе продолжи да трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најава ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнителено колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува идентификаторот за објавување на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

Вградена содржина од други веб-сајтови

Статии на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (на пример, видеа, слики, статии, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како и ако посетителот го посетил другиот веб-сајт.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Анализа

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Колку долго ги задржуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да препознаваме и да ги одобруваме сите понатамошни коментари, наместо да ги држиме на чекање за проверка.

За корисници кои се регистрираат на нашата веб-страница (ако ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледаат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат нивното корисничко име). Администраторите на веб-страници исто така можат да ги видат и да ги уредуваат тие информации.

Кои права имате над вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека на личните податоци што ги поседуваме за вас, вклучувајќи и какви било податоци што ни ги доставивме. Можете исто така да побарате да ги избришеме личните податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци кои сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите можат да се проверат преку автоматска услуга за откривање на спам-пораки.